Zaterdagavond werd in de Liga B van het mannenvolleybal de derby Mendo Booischot - VC Zoersel gespeeld. Volleyballiefhebbers weten dat dat meestal garant staat voor een avondje volleybalplezier. VC Zoersel zorgde dit jaar al voor enkele verrassende uitslagen door punten te pakken tegen top 3 ploegen maar ging vorig weekend ook onverwachts de boot in tegen TSV Vilvoorde. Gisterenavond waren de bezoekers vastbesloten om revanche te pakken voor de nipte nederlaag die ze in de heenronde op hun bord kregen.

Mendocoach Raf Vekemans zag deze week zowel Marijn Claes als Nathan Peeters in de lappenmand belanden en ook Yannick Wijnen was niet beschikbaar. Een ongeluk komt nooit alleen en daar weten ze bij de familie Claes alles van want na Gert Jan (zware enkel- en knieblessure waarvoor hij donderdag al onder het mes ging) en Daan (gebroken voet) viel ook Marijn (voetblessure) gekwetst uit. We wensen de broers Claes en natuurlijk ook alle andere gekwetsten een spoedig herstel.

Gelukkig kon coach Vekemans, ondanks het feit dat zij er die avond al een zware match opzitten hadden tegen Leefdaal (2de  divisie),  beroep doen op Dries Vekemans (spelverdeler), Robin De Keyzer (spelverdeler) en Benedicte Buts (libero) van heren 2. Laatstgenoemde was de enige die in actie moest komen maar het mag gezegd : hij deed dat schitterend.

Mendo Booischot schoot het best uit de startblokken en Wout Van Dyck bracht zijn ploegmaatst perfect in stelling om te scoren. De bezoekers konden weinig weerwerk bieden en moesten  zowel in set 1 als in set 2 lijdzaam toezien dat de mannen van Mendo de klus in geen tijd klaarden.  

Set 1 : 8-3, 16-12 en 25-18

Set 2 : 8-4; 16-8 en 25-14

In de derde set verloor de thuisploeg zijn concentratie en stapelden de persoonijke fouten zich op. Onder impuls van een sterk spelende Michiel Goossens, ex-Mendospeler die ondertussen al heel wat jaren de kleuren van VC Zoersel verdedigt, vochten de bezoekers zich terug in de wedstrijd. Als VC Zoersel er echter niet in slaagt om 3 setballen te verzilveren maken de mannen van Mendo daar handig gebruik van en na een prachtig killblock van Robin Adriaensen en Yannick Slaets bezegelde Wouter Gijsemans het lot van VC Zoersel met een felbevochten set en matchpunt. (8-7, 16-13 en 30-28).

Speelden : Robin Adriaensen, Yannick Slaets, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Michel Mariën, Wouter Gijsemans, Benedict Buts (Libero)

Verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be